onsdag, januari 13, 2010

Vad vore Umeå utan UmeMetal?

Det finns eldsjälar lite varstans i detta land. Dave Laroxx, Dr AOR mfl. I Umeå är det en förening som kallar sig för UmeMetal som jag verkligen uppskattar. De gör allt för att Umeå ska ha en scen för rock/hårdrock och metal. De brukar ha en liten utomhusscen under "Kulturnatta" i Umeå, där en hel del band kan få spela. Nu senast var WOLF med och lirade.

Nu på lördag ska just UmeMetal ha en liten hyllningskväll till Per-Yngve "Dead" Ohlin på dennes födelsedag. Hyllningen heter Dawn of Dead och håller hus i Folkets Hus mitt i Umeå. Banden som kommer att uppträda där kan man läsa nedanför.


"Ume-metal är en förening från Umeå som jobbar med att få igång vår hårdrockscen här i staden. Efter ett spännande 09 med flera lyckade och uppskattade arrangemang så siktar vi nu på 2010! Med en rivstart den 16/1 kl.19.00 i och med Dawn of Dead, en hyllning till Per-Yngve "Dead" Ohlin på dennes födelsedag. Line-upen för kvällen blir Mr.Death (Dödsmetal), Nidsang (Black Metal), In Solitude (Heavy Metal), Styggelse (Black Metal) och Envenomed (Dödsmetal). Det är ingen åldersgräns men det kommer att finnas en separat bar för er som är över 18. Förutom banden som uppträder kommer Rottensoulz att bjuda på filmvisning mellan akterna, så se till att komma i tid!"


Bandnamn: Mr. Death
Genre: Death Metal
Senaste release: Detached From Life
Hemort: Stockholm

Bandnamn: Nidsang
Genre: Black Metal
Senaste release: Streams of Darkness
Hemort: Sundsvall

Bandnamn: In Solitude
Genre: Heavy Metal
Senaste release: In Solitude
Hemort: Uppsala

Bandnamn: Styggelse
Genre: Black Metal
Senaste release: Mavsolevm Tellvs
Hemort: Göteborg

Bandnamn: Envenomed
Genre: Death Metal
Senaste release: Pestiferous Tales
Hemort: Umeå

Inga kommentarer: