onsdag, oktober 17, 2007

Spelschemat uppe!

Torsdag:

Blaze Bayley 22:00-23:00
Efter fem år och två skivor med Iron Maiden la sångaren Blaze Bayley i en växel till - de tre studioalbum han hittills gett ut under eget namn är heavy metal så tung som den kan bli och enligt många bättre än det han gjorde i Maiden. En av hårdrocksvärldens mest underhållande frontmän drar sig dock inte för att även slänga in ett och annat örhänge från Järnjungfrudagarna i livesammanhang.

Sabbat 23:30-00:30
Legendariskt brittiskt thrash metal-band återförenat i den klassiska Dreamweaver-sättningen med Martin Walkyier, Andy Sneap, Simon Jones Craske och Simon Negus (samt nytillskottet Gizz Butt). Räkna med brutal 80-talsthrash och ett set helt bestående av låtar från Dreamweaver och History of a Time to Come! Enda spelningen i Sverige på återföreningsturnén!

Destruction 01:00-02:15
Destruction räknas idag som ett av de tre stora tyska thrash metal-banden (jämte Kreator och Sodom) och hörde till de verkliga pionjärerna inom genren då de på 80-talet släppte legendariska inspelningar som Infernal Overkill, Eternal Devastation och Mad Butcher. Efter närmare ett decenniums tystnad gjorde bandet - åter med originalfrontmannen Schmier i spetsen - hyllad comeback. Sedan dess har trion släppt kanonplattor som Metal Discharge, Inventor of Evil och nu senast Thrash Anthems med stenhårda nyinspelningar av bandets gamla klassiker. Enda spelningen i Sverige i år!

Fredag:

Katatonia 12:30-13:30
Med rötterna i death- och black metal blandar Katatonia influenser från goth och doom till något av det mest stämningsfulla och ångestframkallande hårdrocksvärlden skådat. Sedan den banbrytande Dance of December Souls släpptes 1995 har Katatonia hört till metalscenens mest inflytelserika band, och tillika varit en av Sveriges största metal-exporter. Trots detta har bandet inte spelat särskilt frekvent på hemmaplan. Nu blir det - åtminstone tillfälligt - ändring på den saken!

Jorn 14:00-15:00
Den bästa sångaren som drabbat hårdrocksvärlden sedan David Coverdale har han kallats, och gillar man klassisk hårdrock/heavy metal i stil med Deep Purple, Dio och Black Sabbath går det nog inte att tycka illa om den forne Masterplan-frontmannen. Hans tre senaste soloplattor har legat på den svenska hårdrockslistans topp 10 och nu kommer han och hans band till Sverige enbart för att spela på Sweden Rock Kryssningen!

TNT 15:30-16:30
Norges överlägset största och viktigaste melodiösa hårdrocksband genom alla tider är just nu ute på 25-årsjubileumsturné, och en av blott tre konserter i Sverige görs på Sweden Rock-kryssningen! Räkna med partyhårdrock i absolut världsklass med låtar från hela karriären - från klassiker som Knights of The New Thunder och Tell No Tales fram till och med nya skivan The New Territory som kom tidigare i år.

För mig blir det en ganska så lugn kryssning. Första och sista bandet är måsten för mig. Resten är ren bonus.

Inga kommentarer: