lördag, oktober 06, 2007

SRF-kryssningen

Sabbat (UK)Legendariskt brittiskt thrash metal-band återförenat i den klassiska ”Dreamweaver”-sättningen med Martin Walkyier, Andy Sneap, Simon Jones, Fraser Craske och Simon Negus. Enda spelningen i Sverige och den sista konserten på återföreningsturnén!

Blaze Bayley (UK)Efter fem år och två skivor med Iron Maiden la sångaren Blaze Bayley i en växel till – de tre studioalbum han hittills gett ut under eget namn är heavy metal så tung som den kan bli och enligt många bättre än det han gjorde i Maiden. Enda spelningen i Sverige!

Jorn (N)Den bästa sångaren som drabbat hårdrocksvärlden sedan David Coverdale har han kallats, och vissa håller honom till och med som nummer ett. Och gillar man klassisk hårdrock/heavy metal i stil med Deep Purple, Dio och Black Sabbath går det nog inte att tycka illa om den forne Masterplan-frontmannen. Nu kommer han till Sverige enbart för att spela på Sweden Rock Kryssningen!

TNT (N)Norges överlägset största och viktigaste melodiösa hårdrocksband genom alla tider är just nu ute på 25-årsjubileumsturné, och en av blott två konserter i Sverige görs på Sweden Rock-kryssningen! Räkna med partyhårdrock i absolut världsklass med låtar från hela karriären.

DESTRUCTION (D)Destruction räknas idag som ett av de tre stora tyska thrash metal-banden (jämte Kreator och Sodom) och hörde till de verkliga pionjärerna inom thrash metal på 80-talet. Efter närmare ett decenniums tystnad gjorde bandet hyllad comeback. Enda spelningen i Sverige i år!

KATATONIA (S)Med rötterna i death- och black metal blandar Katatonia influenser från goth och doom till något av det mest stämningsfulla och ångestframkallande hårdrocksvärlden skådat. Sedan den banbrytande ”Dance of December Souls” släpptes 1995 har Katatonia hört till metalscenens mest inflytelserika band.

Inga kommentarer: