tisdag, mars 11, 2008

Fläskfilé i chutneysås

Tid: 25 minuter

4 portioner

Du behöver:
500g fläskfilé
1 purjolök
smör att steka i
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl mango chutney (medelstark)
2 ½ dl mellangrädde
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 msk soya
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk ingefära

Gör så här:
Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor.
Hetta upp en stekpanna och stek köttet och purjolöken i smör, salta och peppra.
Lägg över på ett fat.
Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soya, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt puttra tillsammans i ca 5 minuter.

Ska käka detta imorrn. Har ni vägarna förbi så skicka ett SMS så vet jag hur mycket jag ska göra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tyvärr kan jag inte komma. Smaklig måltid. Mamma