lördag, augusti 22, 2009

3 plattor som borde spelas oftare. (del 2)

1. April Wine - The Nature of the Beast

April Wine är inte ett band som är obskyrt. Bandet har släppt album sedan 1971och har sålt miljontals skivor genom åren. "The Nature of the Beast" var bandets nionde studioalbum och släpptes redan 1981. Efter det hyffsat stora genombrottet med "Harder ... Faster" 1979, var detta helt rätt riktning för bandet. En blandning mellan AOR och hårdrock. En av topplåtarna på skivan är covern på Lorence Hud-låten "Sign of the Gypsy Queen" men den allra bästa låten på skivan är balladen "Just Between You And Me" som kom så högt som plats 21 på Billboard Singles Chart.



2. Uriah Heep - Innocent Victim

"Innocent Victim" är inte den skiva man tänker först på då man tänker på Uriah Heep. Tvärtom så har den genom åren fått en massa onödig skit. Skivan släpptes 1977 och blev ingen jättesuccé för bandet. Låtarna blev mer och mer kommersiella och bandets tyngd försvann mer och mer i och med detta. Det finns dock riktiga guldkorn här, bara man tar chansen att lyssna på albumet. Låten "Free Me" blev faktiskt en hyffsat stor hitlåt för bandet och ett av bandets fetaste riff finns i rockrökaren "Free 'N' Easy".



3. D'Molls - D'Molls

Hur många har hört talas om D'Molls? Ja, det är säkerligen inte alls så många. Själv kom jag över debutplattan för en billig peng på en skivmässa 2005. D'Molls spelade regelrätt sleaze och fick en hyffsat stor hit med låten "777". Den spelades till och med på MTV, vilket på den tiden betydde hyffsat bra försäljning av album. Själva debutalbumet släpptes 1988 genom det megastora bolaget Atlantic. Trummisen, Billy Dior, spelade en hel del med CC . DeVille (Poison) innan han kom med i D'Molls.

6 kommentarer:

Metalnallen sa...

Har svarat dig angående Audioslave på min sida!

Rockabetty sa...

sv: bra blogg! :D

UriahHeep sa...

Tackar

Metalnallen sa...

D`Molls var skit i mina öron!

Metalnallen sa...

Uriah Heep och April Wine lr va de hette, va bra sångare, men inte min musiksmak!

UriahHeep sa...

D´Molls kräver att man uppskattar sleazerock ;)

Heep coh April Wine är lite daterat ;)