måndag, augusti 31, 2009

3 plattor som borde spelas oftare. (del 3)

1. Poison - Native Tongue

"Native Tongue" är knappast skivan man först börjar snacka om, då man snackar Poison. Skulle dock vilja påstå att denna skiva är deras mest genomarbetade och klart bästa plattan rent musikaliskt. Kan kanske bero på att CC DeVille inte sköter gitarren längre på denna skiva släpps 1993. Om du gillar lite med blues och funk så är detta en platta med Poison du bara måste ha, det är iofs den enda som har detta sound. Bästa stunden på albumet är "Until You Suffer Some (Fire And Ice)"... En ballad om hjärtesorg. Den andra låten som riktigt känns i hela kroppen är jättehiten "Stand"



2. Pretty Maids - Future World

"Future World" släpptes redan 1987 och blev en riktig hitplatta med de danska metalbandet. De hade redan tidigare fått en hyffsad hit med albumet "Red Hot and Heavy" redan 1984. Jag tror en del har hört Hammerfalls cover på "Back To Back". Hur som helst är "Future World" skivan, som för mig, är Pretty Maids. Starka melodier och rejäla solon och en sjujäkla sång. Ska man slänga fram en topplåt från albumet är det titelspåret. En riktig klassiker!




3. Y&T - Black Tiger

Y&T... Ja, var ska man börja? Världens genom tiderna mest underskattade band? Ja, det får väl var och en tycka vad de vill om... Har dock svårt att inte hylla detta band och deras absolut bästa album "Black Tiger ". Älskar verkligen Dave Meniketti sång. Den har allt och säkert lite till. Skivan formligen radar upp hits och klassiker som "Forever", "Open Fire", "Black Tiger" och "My Way Or The Highway".

Black Tiger hittar du sannolikt för en sjukt billig peng på en skivmässa. Du kommer I N T E att bli besviken. Klassisk heavy metal för att tala klarspråk!

1 kommentar:

Metalnallen sa...

Haha, ok, jag har bara hört Tina & Ike Turner gjort den som cover, men originalet är fortfarande bra, enligt mig :)