fredag, november 06, 2009

3 plattor som borde spelas oftare. (del 5)

1. Dirty Looks - Cool From The Wire

"Cool From The Wire" som släpptes 1988 är bandets mest kända album, samt en klockren sleazeplatta. Bandet kanske inte är något som man nämner då man snackar hårdrock, men faktum är att de faktiskt hade en hel del hits. Låten "Oh Ruby" blev en video som spelades en hel del på MTV. Min favoritlåt är dock "Wastin' My Time"... Videon som kommer nedan är dock från albumet "Turn Of The Screw" (1989)




2. ASIA - Astra

Asia, ja det finns ett band med namnet Europe, så varför inte ett band med namnet Asia? Astra är skivan som släpptes 1985. Pompig AOR/arenarock med en riktig supergrupp! För mig är detta verkligen Asia-skivan #1! Den har allt en pompig AOR-platta ska ha, dvs massor av keyboards och härlig sång. Skivan blev dock ingen supersuccé för bandet, så John Wetton hoppade av bandet för att återkomma 2008. På albumet finns två riktiga guldkorn till låtar, dels "Go" men också "Voice of America". Finns faktiskt inte många bättre låtar att lyssna på än just "Go" då man ska köra bil en sommarnatt.





3. RUSH - Hold Your Fire

Behöver man skriva något om att Rush är ett av de bästa banden någonsin? Live är de fullkomligt lysande och på varje album de släpper så känns det nytt och fräscht! Hur som helst så är "Hold Your Fire" deras 12:e album och släpptes hösten 1987. På albumet innan (Power Windows) fanns det mycket synth, vilket bandet fortsatte med på "Hold Your Fire", dock finns det mer gitarriff och solon på denna, vilket jag tycker är skönt. Albumet var dock inte den braksuccé som de väntat sig, utan skivan nådde "bara" en plats 13 på billboard. Det finns så mycket godis på denna skiva, men de låtar som sticker ut lite extra är "Second Nature", "Force Ten" och "Tai Shan" en asieninspirerad låt.


Inga kommentarer: