fredag, november 17, 2006

Mer pengar i plånboken

K-G Bergström, inrikespolitisk kommentator Rapport, skriver om regeringens skattesänkningar. Det visar sig att alla som tjänar över 16600 kr/mån kommer att tjäna på detta, även efter att de betalat vissa höjningar. Frågan man kan ställa sig är om det svenska folket fortfarande kommer att skrika högt om nyval mm?

"Finansdepartementet redovisar ett antal exempel. En städare med en månadslön på 16.600 kr får 174 kr mer i plånboken i månaden, trots höjd A-kasseavgift, slopad skattereduktion för fackavgiften och dyrare trafkförsäkring. En förskollärare med 20.000 kr i månaden får ett netto på 325 kr i månaden. En metallarbetare får 368 kr mer att sätta sprätt på i månaden och en sjuksköterska 477 kr."

Det måste givetvis vara en rejäl praktskandal att regeringen gör arbete mer lönsamt. Tyvärr finns förlorare i denna skattesänkning och de är de långtidssjuka. Jag hoppas att regeringen, om de nu får fler i arbete, höjer ersättningen till dessa människor.

Andra goda nyheter är självfallet att Malmö Redhawks tog sin första bortaseger igårkväll. Carl Söderberg var den främsta orsaken till att Malmö spelade hem tre poäng mot Djurgården med sina FYRA assists. Fortsätter han producera kräver jag en plats i VM! Mer finns att läsa här!

Inga kommentarer: