tisdag, maj 16, 2006

Dagens "Korseld"

SVT24 kan i vissa fall vara mycket roande. I dagens "Korseld" försökte Arbetslivsminister Hans Karlsson försvara sveriges höga arbetslöshet. Han ansåg bland annat att riksdagens utredningstjänst skulle gå Centerpartiets ärenden då de kommit fram till att AMS är värdelösa på att hitta annat än kortvariga jobb. Endast 6000 "riktiga" jobb hade skrapats fram av AMS och det är ETT (1) jobb per anställd arbetsförmedlare. Hans Karlsson är fortfarande inte riktigt överens med resten av EU då det gäller att räkna antalet arbetslösa. Enligt honom kan man INTE räkna in personer som studerar även om de inte vill.

Vad som är mest skrämmande är att ca 550 000 människor är förtidspensionerade. Hur fan kan det vara så många som kan anses vara så sjuka att de inte kan jobba? Det är hemskt att se hur sossarna driver folk till fattigdom med hjälp av Försäkringskassan.

Ännu ett slag i ansiktet är det att läsa om att för många lärare utbildas. Känns ju väldigt kul då jag går ut min utbildning om ca 6 månader. Skulder på ca 200 000 kr och förmodligen utan chans till anställning.

"Dansk jobbmodell avvisas av LO" kan man läsa på EKOTs hemsida. Givetvis är de inte sugna på att testa nya grepp i en valrörelse. Det vore väl ytterst idiotiskt att inte slicka sosseröv i en valrörelse. Vad jag tycker är konstigt är att danskarna har lättare att få jobb än vi svenskar.

Har denna vecka kommit i ett rejält DIO-stimm. Har snart spelat alla skivor i min stackars DVD-spelare. Fortfarande så är "Dream Evil" den klart bästa skivan. En makalöst bra platta med så många 10-poängare att det nästan inte är sant. Skivan kan mycket väl komma in på min topp 10-lista om det vill sig väl.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu ska vi vara politiskt lite mer Neutrala. Att en politiskt vald individ bryter mot lagen är först och främst väljarens fel. Genom att välja en person ger väljaren individen en helt nu position i samhället. Till skillnad från alla andra så bevakas varje rörelse. Hur många grundlagar har inte vi anonyma galningar brutit mot?
Men, NER med konstiga fega beräkningar av den arbetslöshet som en riktigt rik arbetsgivare bewhöver som ett vapen som arbetarna utan en vilja till eget liv och kreativitet.