tisdag, juli 03, 2007

Ersättningsnivåer och radikala kristna.

Här kommer en mycket intressant nyhet angående ersättningsnivåer och frånvaro från arbetet.

"När arbetsgivarna började betala ut en extra kompletterande sjukersättning för de längre sjukskrivningarna ökade antalet sjukdagar med nästan en arbetsvecka i genomsnitt. Samtidigt ökade kostnaderna för hela sjukförsäkringen kraftigt." (mer info här)

Ja, vad ska man säga? Får man en mycket bra ersättning är det väl helt klart att man stannar hemma, även om man inte behöver det. Jag undrar om samma sak skulle hända om a-kassan låg på 90%? Skulle man dra sig ännu mer från att ta ett jobb?

Andra politiska nyheter som är intressanta är det här;

"Efter partistyrelsens seger vid rikstinget finns långt gångna planer på ett nytt parti som ska kämpa för totalförbud av abort, skriver tidningen Dagen." (Mer info här)

Det är alltså de radikala delarna av (kd) som vill starta ett nytt parti där abort är av ondo och bör förbjudas. JAg frågar mig själv varför de ens försöker, för några röster kommer de knappast att få i valet 2010, eller i något val för den delen. Nej, jag är så förbannat glad över att Göran Hägglund inser att abort är en mänsklig rättighet och att den bör bevaras.

2 kommentarer:

Anonym sa...

verkligen, intressant. aborten kommer de inte direkt vinna väljare på. o ja 90% a-kassa, what could happen?

UriahHeep sa...

Sitter och funderar på om man ska kontakt med dessa abortmotståndare och bara be dem dra åt helvete...

Kommer du på fredag?