onsdag, april 25, 2007

Det demokratiska Kuba

"Minst sju kubanska regimkritiker har släppts ur fängelse. En av dem, oppositionspolitikern Jorge Luis Garcia Perez, frigavs efter 17 år i fängelse." (länk)

Jag bara älskar de människor som anser att Kuba är en demokrati. Jag antar att de anser att dessa människor som fängslas är mördare och annat som givetvis ska sitta i fängelse. Svensk-Kubanska föreningen borde ta sig en funderare på vad de riktigt stödjer.

"På Kuba styrs landet efter vad som är bäst för det kubanska folket, där bestäms busspriserna efter vad folk faktiskt har råd att betala inte efter vad som kan skicka bussdirektören till Bahamas. Kuba, ett fattigt land i tredje världen har lika hög läskunnighet som Sverige, gratis hälsovård (tandvård också!) och gratis universitetsutbildning. I Kuba bestämmer kubanerna sin egen framtid. "

Jag mår nästan illa då jag läser vad ungdomsgruppen skriver på sin infosida. Vad som skulle vara bäst för folket är en demokrati och inte diktatur, men de kanske tycker att oliktänkande är farligt? Bäst av allt är väl "I Kuba bestämmer kubanerna sin egen framtid". Hur kan man påstå att kubanerna själva bestämmer då det är en diktatur, där oliktänkande genererar fängelse!?

Inga kommentarer: