fredag, april 27, 2007

(s)törre och (s)törre

Sossarna blir bara större och större i de mätningar som gjorts sedan valet 2006. Jag vet faktiskt inte vad de kan bero på, då regeringen nu genomför sakerna de gick till val på. Visst, en del "skandaler" har kantat vägen men så mycket mer är det inte. Fler får arbeten och många får det bättre med regeringens politik.

Sedan senaste mätningen i mars så har (s) gått från ca 42% till makalösa 46%! I dagens DN kan man läsa varför de går som det går för (s). Jag själv ställer mig tveksam till att partiet skulle få 46% i valet nästa gång då det är en allmän hemlighet att sossarna inte kommer att höja a-kassan samt att partiet är öppet för ett nytt EU, dvs en ny "grundlag".

Vad kan då ha gått snett för regeringen? Svaret är att de hela tiden tagit tuffa beslut i de två budgetar de fått ihop sedan hösten 2006. Borttagandet av fastighetsskatten och förmögenhetsskatten, som gynnar många med en del pengar, kan ha fått en vanligt LO-familj att se rött. Även snacket och efterspelet om Fp-skandalen är en bidragande orsak.

När nu väl (fp) får en ny partiledare så tror jag de kommer få ett antal procent extra.

Inga kommentarer: