måndag, april 30, 2007

Det är snart 1:a maj vilket märktes idag.

Socialdemokraterna går idag, tillsammans med LO, ut i DN-debatt och lovar höjd a-kassa om de vinner valet 2010. Först och främst irriterar jag mig på att LO, som är ett fackförbund, har så starka band och kopplingar till (s). Kan det inte ske en omvandling som de har i Danmark där fack och politiska partier är frånskillda? Hur jäkla svårt kan det vara att göra sånt?

"Mona Sahlin och Wanja Lundby-Wedin: Vårt gemensamma besked är att vi tänker riva upp Reinfeldtregeringens beslut att sänka ersättningen från a-kassan. Den borgerliga regeringens försämring av arbetslöshetskassan drabbar dem med lägst löner hårdast. En anställd som har 25 000 kronor i månadslön förlorar nästan halva sin inkomst vid arbetslöshet. Därigenom blir arbetslöshet så hotfullt att det hämmar människors kreativitet och vilja att pröva något nytt. Men a-kassan ska stimulera till omställning, inte omöjliggöra den. När vi återtar regeringsmakten avser vi därför att återställa ersättningen från a-kassan till 80 procent av inkomsten, skriver socialdemokraternas ordförande Mona Sahlin och LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin i en gemensam markering."

Jag sitter och funderar över hur de ska finansiera det hela. Ska de återinföra fastighetsskatten samt höja skatten på arbete också? För inte fan kan de sitta och snacka om det här utan att ha en plan hur de ska gå tillväga?

2 kommentarer:

J.Büser sa...

Hej!

Kan tipsa om att läsa lite historia. LO bildade Socialdemokraterna 1889 för att man insåg att det behövdes en politisk kraft för att förverkliga det medlemmarna ville genomföra. Då handlade det om 8-timmars arbetsdag, löner som gick att leva på och rösträtt för både rika och fattiga, både män och kvinnor.

Därför har vi i Sverige ett samarbete, vi tillhör samma familj nämligen arbetarrörelsen.

UriahHeep sa...

Så enbart för att LO för ca 120 år sedan bildade (s) så är det omöjligt för just LO att kapa banden?

Kanske dags att LO inser att en stor del av deras väljare inte röstar eller är medlem i just (s) och istället ser till att värna om alla människor oavsett partibok?

Det funkar i andra länder, så varför är det så svårt i Sverige? Fack och partipolitik ska vara frånskilda i dagens samhälle.