fredag, mars 09, 2007

Kvalserien (omgång 1)

Då var första matchen färdigspelad i årets kvalserie. Det var ett nervöst(?) Malmö som redan efter 49 sek(!) släppte in en puck från en Leksandsklubba. Knappast starten jag ville se. Det är dock tur att Malmö visar hjärta och mod och vips så står det 1-1 efter mål i powerplay (ett av fyra mål i PP). Innan första perioden är slut så har Malmö tagit ledning efter mål av Fedorov (PP). Jag hoppas och tror att Malmö får behålla honom även nästa säsong, om de grejjar ett ES-kontrakt.

Period nummer två är jämn men det är Malmö som gör det enda målet. Sekeras får göra ett viktigt mål, dock inte i powerplay. Det är ett viljemål som skulle visa sig vara matchavgörande.

Tredje perioden börjar med ett Malmö spelandes PP. Dock utan framgång. Det visar sig att Vopat är den som får den bästa chansen, via ett friläge. Periodens andra PP resulterar dock i ett mål. Det är kvällens BÄSTA back, Frylén, som får göra ett mål efter pass av Sekeras. Mål nummer fem är en läckerbit och visar hur bra Fedorov är. Han väntar in pucken vid offensiv blå och serverar sedan Thuresson ett kanonpass som han bara behöver peta in.