tisdag, mars 20, 2007

Lite politik.

Det har varit val i vårt grannland till öster. I Finland så gick sossarna till val på sänkta skatter mm, men de gick ändå bakåt. Bäst gick moderata Samlingspartiet som gjorde ett MYCKET starkt val. Centern är fortfarande störst och det blir nog en borgelig regering efter lite snack.

"Centerpartiet blev största parti i det finska riksdagsvalet med 23,1 procent av rösterna. Ändå var det ledaren för det moderata Samlingspartiet, Jyrki Katainen, som hyllades som den verklige segraren i valet av sina egna. Med 22,3 gick partiet om Socialdemokraterna och blev näst största parti." (mer här)

Göran Persson må vara en aktad statsman, men det här är på snudden en paranoid tanke. Bara för att en person lämnar regeringen betyder inte det att man vill göra en statskupp. Allt som oftast är det sossar som fäller dessa ord. Vem minns inte Ulvskog och hennes reaktion på en valförlust?

"Socialdemokraternas förre partiledare Göran Persson upplevde dåvarande finansminister Erik Åsbrinks avhopp ur regeringen våren 1999 som något av en statskupp. En av de ministrar som enligt Person kände till Åsbrinks avhopp i förväg utan att förvarna Persson var Mona Sahlin, socialdemokraternas nyvalda partiledare." (Mer här)

Jag länkar endast till EKot:S hemsida, men det finns mer på Aftonbladet.se och Expressen.se.

Ekot har också fått uppgifter om att regeringen vill sänka arbetsgivaravgiften för oss unga. Underbart att de nu satsar.

"Det ska bli billigare att anställa unga personer, enligt ett förslag som regeringen lämnade till riksdagen idag, tisdag. Enligt förslaget ska arbetsgivaravgifterna sänkas den 1 juli från 32 till 21 procent för personer mellan 18 och 25 år."

Låter MYCKET lovande och jag hoppas att inget riksdagsparti sätter sig på tvären.

"Tanken är att sänkta avgifter ska locka arbetsgivarna att anställa unga och därmed göra det lättare för yngre att komma in på arbetsmarknaden."

EFtersom det är unga som fortfarande har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden anser jag att det här är bra. Undrar vad EU säger om det här? De var emot att slopa arbetsgivaravgiften, så det här orde vara OK.

Inga kommentarer: